Bahçekent Aidat

Bahçekent’te Aidatlara Zam Mı Geliyor?

Bahçekent’te Aidatlara Zam Mı Geliyor?

Bahçekent’te yakıt giderlerinin yüksek olmasından sonra şimdi de aidatlara zam iddiası gündemde! 5 Haziran salı akşamı aidatlara %35 zam iddiası site sakinleri tarafından büyük tepkiyle karşılandı. Bahçekent Emlak Konutları’nda 2 yıldan beri aidatların çevredeki sitelere göre kıyasla yüksek olması her zaman şikayet edilen bir konuydu. Bugünlerde gündemde olan %35 zam oranına site sakinleri itiraz etti. Site sakinleri aidatların karşılığında bir hizmet alamadıklarını, spor kompleksi olmayan bir sitede aidatların bu kadar yüksek olmasına anlam veremediklerini dile getirdi. Yapılacak zamlardan sonra 117m2 2+1 bir daire sahibi 202 TL aidat öderken yaklaşık 270 TL ödemek zorunda kalacak. Bahçekent Flora‘da ise 108 m2 2+1 dairenin aidatı yaklaşık 290 TL’dir.

%6 İndirim Yapıldı!

Gelen tepkilerden sonra, genel kurul ile seçilmiş olan yetkililerden açıklama geldi. Aidatların Emlak Yönetimin öngörmüş olduğu veriler doğrultusunda belirlendiği, sitede bulunan demirbaşların garanti süresinin bitmesinden dolayı aidatlara etkisi olduğu söylendi. 2016 yılından bu yana herhangi bir zam yapılmadığı, bu senede zam yapılmasaydı bütçe açığı verileceği söylendi. Emlak Yönetim tarafından yapılan %41’lik zammın yönetim kurulu ve blok temsilcileri ile 6 puanlık gerileme inisiyatifinde bulunarak %35 gibi bir zam olması gerektiği kararı alındığını açıkladı. Yapılacak olan zammın m2 bazlı olup 1+1 ve 2+1 dairelere gelen zam oranı %35’i bulmayacağı söylendi.

Şubat ayında yapılan genel kurul ile seçilen site sakinleri bu yapılan zammı onaylamalarını, bütçede açık vermemek, görev sürelerinin dolduğunda borçlu bir yönetim bırakmaktansa, artı bakiyede bir bütçe bırakmayı seçmelerine bağladı. 2018-2019 bütçesinin salt çoğunluk ile oylanarak bütçe kararı alındığını, ancak henüz resmi bir duyuru yapılmadığı söylendi.

Aidat Ödememek Çözüm Mü?

Site sakinleri tarafından çözüm arayışları içerisinde topluca aidat ödememe konusu da konuşuldu. Peki aidat ödememek gerçekten çözüm mü? Bunu Kat Mülkiyeti Kanunu ile maddeler halinde açıklamaya çalıştık.

KMK. Md. 20 – Gider veya avans payını ödemeyen kat maliki hakkında, diğer kat maliklerinden her biri veya yönetici tarafından, yönetim planına, bu Kanuna ve genel hükümlere göre dava açılabilir, icra takibi yapılabilir. Gider ve avans payının tamamını ödemeyen kat maliki ödemede geciktiği günler için aylık yüzde beş hesabıyla gecikme tazminatı ödemekle yükümlüdür.

KMK. Md. 25 –  Kat maliklerinden biri bu kanuna göre kendisine düşen borçları ve yükümleri yerine getirmemek suretiyle diğer kat maliklerinin haklarını, onlar için çekilmez hale gelecek derecede ihlal ederse, onlar, o kat malikinin müstakil bölümü üzerindeki mülkiyet hakkının kendilerine devredilmesini hakimden istiyebilirler.

 

Site sakinleri yönetimden toplantı talep ederek bir açıklama beklediklerini, aksi durumda birlik olarak hukuk yolunu seçeceklerini dile getirdi. Bahçekent Emlak Konutları 656.ada’da yapılacak olan bu zamdan sonra, akıllara bölgedeki diğer sitelere de zam gelecek mi sorusu takıldı.

Bahçekent Emlak Konutları 656.Ada 2018-2019 Bütçesi İçin TIKLAYIN.

Kat Mülkiyeti Kanunu İçin TIKLAYIN.

Kontrol Ediliyor

Özata Baklava Bayram için Tatlı Siparişlerini almaya başladı

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala insanların misafir ağırlamaya çalıştığını belirten Özata Baklava’nın işletme Sahibi Alper …